Gânduri la sfârșit de iunie – am terminat facultatea…acum ce?

Luna Iunie - absolvire

În viața mea se mișcă totul atât de repede încât uneori pierd șirul zilelor. Acest articol este dedicat lunii mai, pe care simt că nu am apreciat-o destul cât am trăit-o, dar acum uitându-mă în spate a fost superbă.

„Gânduri la sfârșit de lună” vreau să fie o nouă secțiune pe acest blog în care să vă povestesc despre luna mea și experiențele mele.

Cum a fost luna iunie

Luna iunie a fost pentru mine, la fel ca pentru mulți alții o lună stresantă: luna examenelor, în care am mai terminat o etapă din viața academică.

Nu pot spune că a fost o lună rea, pentru că am început super în forță și motivată însă m-am obosit foarte tare pe sfârșitul ei și parcă încă nu mi-am revenit.

Mai singură ca niciodată

Luna asta m-am simțit poate mai singură ca niciodată, chiar dacă am fost înconjurată de atât de mulți oameni.

Mi-am dat seama că nu am nicio prietenie din aia „pe viață” făcută în facultate, că nici cele vechi nu mai sunt ce au fost și că nici nu prea o să mai am posibilitatea de a-mi face unele prea ușor.

Am realizat că nu am nimic „al meu”, nimic să mă facă să zic „asta este ce vreau să fac pentru totdeauna”, doar prospectele unei vieți extrem de plictisitoare la birou între 9-17.

M-am gândit ce ușor ar fi dacă oamenii n-ar trebui să se îngrijoreze pentru ziua de mâine și cum vor supraviețui și ar putea face doar ce-și doresc pentru că cu siguranță aș alege să pot crea fără presiunea viitorului.

Pentru ce sunt recunoscătoare

Și luna aceasta am avut o pagină în bullet journal în care am spus un lucru pentru care sunt recunoscătoare zilnic. 

Dar ca să fiu sinceră, cel mai important lucru pe luna aceasta este că încă exist și încă lupt. Că nu m-am dat bătută și că încă mai cred că va veni cândva și ceva bun pentru mine și voi putea fi împăcată.

Sunt recunoscătoare pentru părinții mei care m-au susținut cu bani toți ani aceștia ca să fac facultatea, sunt recunoscătoare pentru mine însămi că am reușit să mă țin de ce mi-am propus și sunt recunoscătoare pentru acest Iced Tea absolut genial pe care l-am găsit la Iulius Mall la tarabele de afară.

Totuși momentan nu mă pot bucura, nu pot decât să aștept să treacă timpul și să ies din faza asta, să fiu din nou eu.

Luna Iunie - absolvire
Luna Iunie - iced tea

Ce am mai citit

Luna asta am citit mai mult ca niciodată…dar nu ceva ce-mi făcea plăcere, ci cărți pentru licență. Nu mă înțelegeți greșit, unele dintre ele au fost chiar interesante însă n-aș citi așa ceva de plăcere niciodată, poate doar studii interesante despre social media din jurnalele de profil.

Ce am citit in iunie Feminin Cum sa fii puternica, inteligenta, remarcabila MAYIM BIALIK

Feminin

Cartea „Feminin – Cum sa fii puternica, inteligenta, remarcabila” am cumpărat-o pentru că am găsit-o în Cărturești la doar 16 lei și titlul mi s-a părut interesant.

Ulterior am descoperit că scriitoarea este actrița și doctorul neurolog Dr. Mayam Bialik pe care am apreciat-o foarte tare în serialul The Big Bang Theory.

Am crezut că este ceva mai în zona de dezvoltare personală, dar mai degrabă explică schimbările prin care o femeie trece de-a lungul vieții într-un mod foarte ușor de înțeles.

Mi se pare o carte bună de oferit unei fete în perioada de pubertate sau de citit împreună cu una, pentru că i-ar putea răspunde la multe întrebări pe care cel mai probabil și le pune.

Ce videoclipuri am făcut

Of, 

Evenimentele lunii

Am absolvit

Pe 23 iunie am avut absolvirea facultății, un eveniment absolut minunat la care au participat toate persoanele dragi mie. Părinții mei au venit tocmai de la Piatra la Cluj (un drum pe care ei îl urăsc tare mult) ca să participe la ceremonie și mă bucur că a fost foarte faină organizarea.

Vă las aici un carousel de pe Insta cu mai multe poze:

Această lună a marcat sfârșitul uneia dintre cele mai importante etape din viața unui om: studenția. dacă la începutul ei simțeam că știu cine sunt și ce vreau să fac, acum, după trei ani, mă simt mai pierdută ca niciodată.

Presiunea nevoii de a începe viața de adult mă apasă din ce în ce mai tare pe umeri pe zi ce trece și nu am cum să nu mă simt ca o povară și ca un eșec.

Vă spun asta direct pentru că nu vreau să vă mint sau să mă prefac că vai ce bine că s-a terminat facultatea. Sunt fericită că s-a terminat, doar nu știu ce o să fac cu viața mea de acum înainte. Parcă nimic nu mi se potrivește și nici nu pot alege un sigur lucru pe care să mă focusez.

Am luat licența

Nu mă așteptam, dar am reușit să-mi termin licența și să iau chiar și o notă bună.

Am analizat limbajul utilizatorilor din comentariile de pe TikTok și am scris-o într-un timp record: 50 de ore de muncă, distribuite în aproape 2 săptămâni. Pretty impressive I guess.

Alt lucru de care mă temeam era examenul din toată materia pe care cumva mă gândeam că n-am șanse să-l iau: din nebunie am luat nota 10.

Cu licență sau fără totuși viața merge înainte și dacă nu decid să merg la master nu prea îmi va fi de ajutor nota mare pe care am avut-o.

În încheiere

Chiar nu știu cu ce să închei acest articol, sper doar că nu v-am băgat în depresie cu gândurile mele existențiale. 

Simt că m-a ajutat să-mi pun fricile pe această „hârtie”, metaforic vorbind. Poate mai mulți dintre voi simt la fel, cine știe.

Vedem noi cum trecem și peste asta.

Ți-a plăcut acest articol?

Distribuie-l, așa îl vor putea vedea și prietenii tăi!

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

În acest articol:

Urmărește-mă:

Emilia Florea - despre mine

Eu sunt eu!

Pasionată de fashion, beauty și tot ce este frumos.
•Trăiește azi cât poți de bine!•
Cluj-Napoca | Piatra-Neamț

Ultimele articole:

Vrei să rămâi la curent cu ce mai postez?

Înscrie-te la newsletter și  obține pdf-uri gratuite, noutăți despre videoclipuri sau articole de pe emiliaflorea.ro sau stylecorner.ro.

Vrei să rămâi la curent cu ce mai postez?

Înscrie-te la newsletter și  obține pdf-uri gratuite, noutăți despre videoclipuri sau articole de pe emiliaflorea.ro sau stylecorner.ro.